La primavera la neu altera
Arriba la primavera i amb ella els típics comentaris sobre la qualitat de la neu. No hi ha ni bona ni mala neu, hi han bons i…no tant bons esquiadors. És veritat que amb aquest tipus de neu és més complicat esquiar. En aquesta època la neu es transforma contínuament. Posa a prova la capacitat per adaptar-nos a unes circumstàncies tant canviats. Però, amb uns ajustaments tècnics / tàctics, l’esquí de primavera ens pot donar molt bones sensacions.
- És bàsic tenir els esquis ben encerats.
- Per evitar la neu més transformada cal llevar-se d’hora i esquiar primer en pistes orientades al sol i deixar per més tard les orientades al nord.
- Mantenir-nos centrats i ben recolzats sobre l’esquí exterior al viratge.
- Cal ser molt sensibles a nivell propioceptiu, els peus han de ser canals oberts cap a la neu.
- La majoria d’esquís polivalents ja són prou amples i per tant adequats per l’esquí de primavera. Bàsicament per la flotabilitat.
- Erròniament es recomana repartir més el pes en els dos esquís. Mai el fet de voler augmentar la flotabilitat ha de suposar una pèrdua de recolzament sobre l’esquí exterior.
- Independentment de l’amplada, amb els esquís més junts i reduint el radi de viratge, la transferència de forces (pes) d’un esquí a l’altre es fa més ràpidament, facilitant així el ajustaments sobre l’equilibri de l’esquiador i, una altre vegada, el recolzament sobre l’exterior.
- Per altre banda, amb el esquís més junts també ens és més fàcil fer-los pivotar sobre el patí i jugar amb les irregularitats i “acumulacions” de neu (tècnica de bumps). Esquís més plans i més junts es tradueix amb una actitud menys inclinada de l’esquiador.
A dalt, neu dura a primera hora, es prioritza el treball de cantells. A baix, esquís més junts i més plans
Apren a gaudir de la neu primavera amb DESCENS
Segueix-nos a Faceebok Twitter Instagram